יום שבת, 3 בספטמבר 2022

שוד הרכבות הגדול

 שוד הרכבות הגדול



מחיר בקבוק חצי ליטר מים, קרים, על רציף הרכבת בתחנת סבידור עולה 7 שקלים. אם אתה רוצה ממש להרגיש דפוק, בחר בבקבוק בטעם קולה או תה קר ושלם עשרה וחצי שקלים. השיא הוא שעל זה גובים עוד שקל שלם על תשלום באשראי. 15 אחוז דמי גביה. אין לי הגדרה אחרת למחיר הזה לבד משוד.

תל אביב העיר היקרה ביותר למחיה ובתחנת הרכבת תל אביב מרכז על שם סבירור זה השיא.

חיילים תפרנים, אזרחים וותיקים דלי תקציב, תלמידים מותשים וכל באי העיר הגדולה מהפרברים, מי שלא מצליחים לשלם את השכירות המופקעת בלב הכרך, ישלמו לשודדים בדרכים.

אני לא ממש יודע מי הלקוחות של מי הזהב במכונות השתיה, אבל ברור מי אישר את המחיר. כי גם הזכיין משלם דמי חסות לרשות הרכבות על הצבת המכונה על הרציף וחיבורה לחשמל.

שמונה שקלים לבקבוק מים. הרי אף אחד לא ממש הולך עם מטבעות בכיס בעידן הביט והפייבוקס. למה?

אני יודע שזה רק מים. אני יודע שאפשר לקחת בקבוקון מהבית, או לגשת לשירותים לשתות, אבל נו, בחייכם. זה מים ובקבוק פלסטיק.

בנתב"ג זה בטח עולה עוד יותר בשטח האווירי. רק ששם זה בלי מע"מ אז הרווח מוכפל...

חבר שלי אומר שזה בסדר. גם במנהטן בקבוק מים עולה שני דולר. קפוצ'ינו 4.5 דולר וסטייק אצל פיטר לוגר כמאה דולר. נו, אז מה? כשיתחילו לדבר אנגלית בסבידור והרכבות לא יתקעו לחצי יום בגלל תקלת רמזור בבית יהושע, נוכל להתחיל בהשוואת מחירים. בינתיים אנחנו בליגה של פראג, סלוניקי ובודפשט . TLV - עיר ללא הפסקה בעליית המחירים.

ראבאק - ליטר בנזין עולה שבעה שקלים, אז למה מים עולים פי שתיים? משוגעים, בואו נחזור לפרופורציות, ומהר. שודדים אותנו ואנחנו מתייחסים לזה כמגבית מרצון. מאבק חסר הכרעה בין המחירים הממריאים לשכר שנשחק כל הזמן, עד שהעשירים מתעשרים יותר ושאר, אנחנו, כבר לא נקנה בקבוקי מים בשמונה שקלים כי המכונה תבלע לנו את כרטיסי האשראי חסרי הכיסוי והתועלת.

אין תגובות: