יום רביעי, 30 בנובמבר 2022

דואר-נא!

 



מלכוד 22 של דואר ישראל. אין תיבות דואר בנמצא. אם אתה כותב מכתב, פעולה בסיסית שאבותינו נהגו לבצע מדי פעם, תגלה כי אין תיבה אדומה זמינה בה נהגו אבותינו לשלשל מעטפות מבוילות שהגיעו ליעדן בבוא הזמן, בחרם דרבנו גרשום. כלומר, סגורות ובדיסקרטיות.

היום לשלוח מכתב מבלי להגיע לסניף דואר עמוס מבקרים, זאת משימה כמעט בלתי אפשרית. השימוש במכתבים פחת. לבד מהחשבונות, אגרות, צווים,וכל הבשורות הרעות שאפשר להכניס למעטפה - שום דבר טוב לא מגיע לתיבת הדואר שלנו. אולי ים של פרסומות, אבל כל אלו מושלכים מיד לפח בצער רב על עצי יערות הגשם שנכרתו לטובת הנייר האיכותי המיותר הזה.

שמעתי כי שר התקשורת פטר את הדואר מלתחזק את תיבות הדואר האדומות ואישר לדלל אותן למינימום. תיבה לכל 1500 מטר. זה רדיוס הפעולה המיטבי של כותב המכתבים הארץ ישראלי המצוי.

מכתבי אהבה כבר לא כותבים. מקלידים בוודאי. אבל האהבה לא נכנסת למעטפה ובטח שבלי בול דואר. SRND וגמרנו.

אז מי כן נדרש לדואר ? למשל משרד התחבורה. אוסף דינוזאורים ברשות ממשלתית מנוונת. בשורה לבני מחזור 53' : לקראת חגיגות יומולדת השבעים של בני המחזור שלי תקבלו כמוני הודעה עם טופס ארוך הדורש בדיקות אצל רופא המשפחה והאופטומטריסט השכונתי המורשה, המתחייבים בחתימתם כי אנחנו כשירים לנהיגה גם בגילנו המופלג.

עד לפי שנתיים הייתי אחראי על חיי מאות נוסעים, ועכשיו ספק אם אני כשיר לזינוק בעליה, ברוורס, בחניה צפופה - התמרון הכי מסובך שנתנו לי בהכנה לטסט בגיל 18, משהו שאחרי חמישים שנות ניסיון, אני עושה בעיניים חצי עצומות, בעיקר בזכות מצלמת ה-R והתמסורת האוטומטית....

אבל המבחן האמיתי עבורנו, האזרחים הוותיקים החדשים, הוא לא בדיקת הראיה או הביקורת אצל הרופא החביב, אלא לאתר בשכונתך את תיבת הדואר האדומה. אני נשבע כי עד לפני כחודש היה פה במרכז המסחרי סניף דואר. ואיננו עוד. אני בטוח שאני זוכר עוד מספר תיבות אדומות בשכונה - ואחרי סיבוב ארוך, תאמינו לי - נעקרו ונעלמו. שמעתי שיש אפליקציה מיוחדת, EASY, שמאתרת עבורך בקלות את ה"אדומה" הקרובה לביתך. קדחת. הלכתי והלכתי וחיפשתי - לא מצאתי.

בסוף מצאתי סניף דואר פתוח ושלחתי המעטפה. אני מציע לאנשי משרד הרישוי לא לבדוק את הטפסים. מי שהצליח למצוא תיבת דואר אדומה ולשלוח אליכם הטופס בהצלחה - מגיע לו רישיון נהיגה בוודאות!

יום שני, 28 בנובמבר 2022

ימי הפרלמנט האבודים



אבי לא יכול בימי רביעי. הוא עם הנכדים. חזי לא יכול בימי שלישי. הוא עם הנכדות.

ישראל עוזר לילדים שלו בחנות בכל יום אפשרי. אני לא יכול להיפגש בימי חמישי. יש לי שעור פסנתר.

רימון יכול להיפגש רק עד עשר בבוקר, כי אחר כך יש לו ישיבות עם עורכי דין ויועצים שעושים הכול בכדי שיוכל לישון בשקט ולהיפגש עם החברים בראש שקט.

רון נשבע כי הוא לא יסגור את המשרד הפיננסי שלו לפני שהבן שלו יהיה מוכן להחליף אותו. בן מדהים שכבר כמה שנים מושך את הטיול שאחרי הצבא לפרויקט קבע מתמשך, שבסופו יוכל לפרוש לגמלאות עם תרמיל וקצבה מביטוח לאומי של מדינות מרכז אמריקה.

רוני מעדיף בימי שני. ככה בא לו. בשאר השבוע הוא משגיח על הבת שלו בקליניקה, מחליקה את קמטי היפות עם מחט דקה והרבה כימיקלים בלתי רעילים. עוד רופאה צעירה ונבונה שהבינה שהכסף נמצא בפרטים הקטנים.

אביאל טמון כל יום במשרדו עד שש בערב, בודק איך הוא מגשים את חלום חייו ובונה מגדל מגורים על מגרש אותו ירש מהוריו, כך שלעת זקנה הפך לקבלן מוטרף המנסה להשלים את פרויקט חייו רגע לפי שיורד עליו המסך. אז אין סיכוי לפגוש אותו בשנה הקרובה.

אודי כבר לא טס. אבל הוא רגע אחד לא נח. אופניים, הפגנות, טיולי טבע, גיחות לשורשים עלומים באירופה וחוזר חלילה. כמו כדור כספית קשיש בלתי תפיס. לקבוע אתו פגישה זה מדויק כמעט כמו לנחש כמה איחור בהמראה יהיה לטיסת אל על הבאה שלנו. בחיי שניסיתי - אבל החיים תמיד יותר חזקים מהניסיונות שלי. כך נמוג עוד חבר.

בימי שני יש לנו עוזרת,

בימי ראשון אני בפיזיותרפיה,

וזהו - נגמר השבוע.

בשבת הפרלמנט שובת מכל מלאכה, וצריך להתחיל לתאם מפגש בשבוע הקרוב. שוב.אם פעם חשבתי שהשבוע שלי יהיה רצף פרלמנטים עם גמלאים מאושרים, חברים שצברתי לאורך כמעט שבעים שנה - אני רואה שאת רוב הזמן אני מעביר בניסיונות תאום למפגש בו אולי רוב החברים יגיעו. ויו-יו גם.


 

יום חמישי, 24 בנובמבר 2022

עולם הזוי

 


ניסיתם פעם לצלם דממה? רגעי שתיקה כבדה התלויה כענן דיכאוני בשמי מעונכם? הצלחתם להנציח את רגעי הזעם, הכעס האין סופי, האכזבה העמוקה, והחלום שנגוז? כל זה לא ממש נכנס טוב לפריים. תחושות בלתי ניתנות לפירוט וורבלי, בעדשת המצלמה, בשיחה אינטימית או במבט.

את השקיעה הצבעונית מחוף הצוק ראיתי מאות פעמים בפוסטים דביקים של עשרות חברים המשתפים את העולם בחייהם המושלמים. עלאק. על מי אתם עובדים? יחצ"נים בשקל לחלומותיכם הבלתי ממומשים עם בני זוג של פשרה, בעולם ממוצע, תקועים בדרך לשום מקום, בלי חשק לחזור אליו בסוף היום, ובטח שלא מעורר געגוע מהמקום בו אתם נמצאים. מאיפה השקיעות הוורדרדות האלו כשאצלכם בסלון יש ליקוי חמה?

זה יהיה נדיר לפרסם את כל מה שלא מצטלם. כי לשתיקה אין צורה, כי האכזבה מוסתרת, הכעס עצור והחלום כבר אמרתי שנגוז ואיננו. את כל שאנחנו לא מפרסמים. פשוט זורמים עם הבנאלי ושמים את הפנטזיות בצד. כי אולי, יום אחד, משהו יקרה והדממה תהפוך לקול המוזיקה, השתיקה תהיה חרוזי אהבה, הדיכאון ישקע בגלי צחוק ואופוריה.


הר האושר הוא לא רק שם מקום בצפון הכנרת. זאת הנקודה בה אנחנו כבר לא שותקים, שמחים מבפנים, משתפים את כולם, במה שלא שלם בעולמנו, וזורמים בלי להיתקע בחיפוש אחר העונג הבא.

בפרק השלישי של חיינו. אזרחים וותיקים, סבים נכבדים, יושבי פרלמנטים ותיירי הטיולים המאורגנים - אפשר כבר לשים את הפוזה בצד. או טו טו, מה לעשות, גם זה נגמר. רגע לפני שמגיעים לסמסטר האחרון של המסע הזה, כל עוד אנחנו הכי בריאים שאפשר, אם נשאר לנו בגוף מספיק סידן לאבד, כאשר הדם עוד שוצף בעורקים ללא חסמים מיותרים, והצלחנו לסנן את ה"חברים" המיותרים שרק בזבזו לנו זמן ואנרגיה - צריך להפסיק להתבייש ולהודות. אנחנו מי שאנחנו.

זה שאני לא זוכר איך קוראים לגבר שמחייך אלי כל בוקר בחדר כושר, לא עושה אותי לדמנטי - דיינו.

זה שאני לא משתגע על טראקים סביב המון בלאן או בהרי הפירינאים - דיינו.

זה שאני מעדיף שעתיים עם חבר באר-קפה על איתור פרחי החלמניות בגבעות להב - דיינו.

זה שחומוס עדיף אצלי על סלט אנדיב - דיינו.

זה שאני גבר של אישה אחת - דיינו.

זה שלא תורידו אותי זקוף מהדו-גלגלי - דיינו.

זה שעיסוק במטקות עדיף אצלי מדיון על מדינה דו-לאומית - באמת דיינו.

זה שבמקום להתנדב בקהילה אני מעסיק את עצמי בכתיבת עצמי לדעת בבלוגים - דיינו.

וזה שאני כבר לא אנטיפט כפי שהייתי בגלגול הקודם שלי,

והצלחתי להסתיר את זה בהרבה מילים משועשעות על החיים -

די-דיינו, די-דיינו, די-דיינו, דיינו דיינו דיינו

די-דיינו, די-דיינו, די-דיינו, דיינו דיינו.


כל זכויות הצילומים לגלריית שלוש - יפו העתיקה.